Uppdatering

Hej vänner!
Har flyttat över alla inlägg till acciowonderland.blogg.se och kommer att hänga där i framtiden.
Följer ni med?

// Lina

And I'll be there in a heartbeat

Sverige var pinsamt dåliga igår.

I skolan bjöds det på fika och vi målade lakan till studentvagnen.

Ikväll blir det grillparty och mösspåsättning om vi har tur.
Hoppas regnet lämnar plats för lite värmande kvällssol.

Antar att uppdateringen uteblir under veckan, hoppas ni inte glömmer bort mig i tystnaden.

Regn utanför och inuti

Studentvecka och jag har aldrig haft sådan ångest.
För mycket på samma gång och det svarta molnet inuti bara växer och växer.

Veckan startars med fotbolls-EM och fantastiska människor och förhoppningsvis fylls den på med skratt och glädje. Sista rycket.detskainteregnapåstudenten detskainteregnapåstudenten detFÅRinteregnapåstudenten

19 minuter

Jag lånade en någorlunda tjock bok i hopp om att den skulle räcka ett tag, men efter för många långa nätter med för lite sömn tog den slut ändå.

 

En naken skildring om hur samhället formar mördare. Om att ha kul på någon annans bekostnad tillslut kan kosta en livet, bokstavligt. Om att inte passa in. Om att bli lämnad ensam kvar, övergiven. Om vilken sjuk värld vi lever i, där det är viktigare att vara populär än att vara snäll.

 

Det är en viktig bok som belyser svagheter både hos den enskilda människan och livet i stort. Jag finner egentligen inga rättvisa ord att beskriva 19 minuter med och i stället säger jag bara: läs läs läs.

 


The Secret Circle

source_1

Idag kollade jag på de två sista avsnitten av The Secret Circle. Serien handlar om ett gäng ungdomar som har krafer utöver det vanliga. Detta innebär inte endast fördelar, eftersom det drar till sig häxjägare, demoner och svart magi. Det är en ganska lätt serie att titta på. Den är inte allt för läskig, innehåller massa känslor och snygga tjejer och killar. Som vilken high school-serie som helst egetligen, förutom att den innhåller det där lilla extra som tilltalar just mig - magi.

 

Ingen åh-ni-måste-se-serie men ändå sevärd.


Kerrang! awards 2012 - Best video


How do you say goodbye, when you've hardly said hello?

Imorgon gör jag mitt sista pass som elevassistent på fritids. Det känns jättekonstigt att man kanske aldrig kommer träffa barnen igen, särskilt när man har jobbat nära någon som assistent.
Även om jag kanske inte har lärt hon så jättemycket mer än att man kan ha piercing i läppen så känns det som att jag har gjort något vettigt i alla fall, något av betydelse.

Jag har själv lärt mig så otroligt mycket under de här veckorna jag har varit på fritids. Jag har blivit bättre på att bemöta främmande människor, jag har lärt mig mer om hur barn fungerar. Jag har lärt mig att jag klarar av att ett socialt arbete, trots blygheten. Jag har lärt mig att jag kan ha en viktig roll utan att egetligen göra så mycket mer än att ge någon uppmärksamhet. Jag har lärt mig att jag är kapabel till att vara en del i någons liv, att jag kan underlätta för någon.

Att höra någon säga "Du får inte flytta, du ska stanna med mig" "Du borde bli fröken i tvåan" det liksom..värmer. Betyder. Stärker.

Jag har fått bekräftelse, samtidigt som jag har kunnat ge bekräftelse. Och det känns så himla viktigt.

Sverige Sverige älskade land

Den regniga nationaldagen "firades" med shopping.
Ett par svarta pumps, en svart väska, ett linne, en kjol, present till syster och fika med pojkvännen. Var så chockad när jag hittade en kjol som inte var för stor i midjan så jag var tvungen att köpa den. Tyvärr har jag inga bilder nu med det var inte något speciellt egentligen.

Inför er erkänner jag att jag förbjuder mig själv från att köpa skor de närmsta månaderna (joggingskor/arbetsskor räknas inte).

Har rensat garderoben och inom en snar framtid kommer det en bloppis, hoppas ni är intresserade!

Firar ni nationaldagen?

Pasta grädde champinjoner

Till det här använde jag: pasta, grädde, champinjoner, lök, paprika, kryddor, smör/margaring/olja att steka i och olivolja.

1. Sätt på pastan

2. Förstek hackad lök och delade champinjoner tillsammans med valfria kryddor, jag använde svartpeppar, tandori och chili.

3. I med grädden i stekpannan och låt det koka ett par minuter eller så.

4. Smaka av grädden, tillsätt ev. mer kryddor om det behövs.

5. I med paprikan i stekpannan på slutet. Jag tycker att det är godast när den fortfarande är knaprig så jag lägger bara i den och stänger av plattan.

6. Häll av pastan när den är klar och rör om med en skvätt olivolja.

7. Ät och njut!

 

 


Buried Alive


Prometheus


Följde med ett gäng kompisar på bio, Prometheus, idag.
Storyn är inte oförutsägbar, men filmen är väldigt välgjord och innehåller lagom dos av hoppa-till-ögonblick, lagom mycket sci-fi och tillräckligt med känslor för att man ska känna lite i hjärtat.
Klart sevärd!

Tjejkväll

Igår blev det tjejkväll med ett gäng härliga personer. Tacos, rit-spel, med andra ord, paj och kortspel blev en riktigt, riktigt trevlig kväll!

Jag hoppas på repris i framtiden.


The Phantom Tollbooth

Under bokrean passade jag på att köpa ett paket med fantasyböcker på engelska. Egentligen riktiar de sig väl mest till yngre men jag har inga problem med "barnböcker".

Just den här, Tha Phantom Tollbooth, handlar om en kille som inte förstår varför han måste vara uppmärksam och lära sig saker i skolan. Han dras in i en magisk resa där han får lära sig vikten av att förstå och behandla ord och siffror rätt samt hur viktigt det är att vara uppmärksam och lära sig nya saker.

Den är klart läsvädrd och innehåller både humor och eftertänksamhet. Egentligen är det en bok alla borde läsa i skolan i tolvårsåldern ungefär, men den lämpar sig som sagt även för äldre så länge man har lite av barnasinnet kvar! Läsläsläs.

Crazy


Idag igår igen

Igår blev det fullt upp med skola, planering, jobb och på kvällen bjöds det på gratis teater på Folkan så jag och ett par vänner tog oss dit. Det här såg vi(klick).

Försöker bekanta mig med den stationära datorn igen. Funkar sådär. Skärmen är bra men tangentbordet är stort och knapparna är sega. Men vi ska nog lyckas ändå.
Idag väntar jobb och helgen kan bli trevlig. :)

RSS 2.0